Ørestad den 7. marts  2022

Dansk artist udgiver musiksingle for at tackle sin frustration over krigen i Ukraine. Sangen støtter samtidigt Folkekirkens Nødhjælp.

 

Sangeren og sangskriveren Peter Nørtoft udgiver singlen “Kom og tag min hånd” torsdag den 10. marts 2022Med sangen forsøger han at tackle sin frustration over krigen i Ukraine, og samtidigt er sangen med til at samle ind til Folkekirkens Nødhjælps humanitære arbejde.

Om sangen

Sangen “Kom og tag min hånd” blev oprindeligt skrevet af Peter Nørtoft som bidrag til Folkekirkens Nødhjælps sangkonkurrence i anledning af organisations 100 års jubilæum i 2022. Men sangen “tabte” for nyligt – fortjent – til bedre “modstandere” i konkurrencen.

 

Peter Nørtoft valgte derfor i stedet at indspille en ny version af sangen og udgiver den nu som single torsdag den 10. marts 2022. Det sker lige op til Folkekirkens Nødhjælps indsamling søndag den 13. marts – og præcis 14 dage efter invasionen af Ukraine. Sangen er både en fortælling om kærligheden mellem to mennesker og samtidigt en hyldest til de mange mennesker, der hver dag giver en hånd på den ene eller anden måde til medmennesker i nød et sted i verden.

 

Udgivelsen udspringer af Peter Nørtofts personlige behov for at “gøre noget” i den aktuelle krise i Ukraine. Samtidigt håber han på at kunne sprede lidt musikalsk glæde og give en hjælpende hånd. Hans indtjening på singlen doneres nemlig til Folkekirkens Nødhjælps humanitære arbejde, og Peter Nørtoft er også selv med til indsamlingen på søndag den 13. marts.

 

“Nogle samler tøj ind, nogle donerer penge, nogle poster blåt og gult på Facebook. Jeg havde behov for at udgive den her sang. For som alle andre bliver jeg berørt af de urimelige lidelser fra krigen i Ukraine. I starten var jeg i tvivl, om jeg kunne tillade mig at “blande mig”. Men jeg er helt ærligt også bekymret for fremtiden for mig selv og for alle andre. Jeg ved godt, at sangen ikke redder verden, men jeg kan i det mindste sige til mig selv, at jeg gør et eller andet“, siger Peter Nørtoft.

 

Tekst og musik er skrevet af Peter Nørtoft. Thomas Brenneche har stået for arrangement og produktion. Nummeret udgives under eget label gennem DiGiDi. Peter Nørtoft takker en række venner for forskellige bidrag til udgivelsen: Ulla Britt Simonsen, Bjarke Moe, Louise Bøttern, Marcus Winther-John, Kim Holst Christiansen og Pia Dyrberg Lorenzen.

Om artisten

Peter Nørtoft er en 41-årig sanger og sangskriver fra vækstlaget på den danske musikscene. Han laver i høj grad musik med hjertet; selv efter at have spillet klaver i mere end 30 år kan han stadig ikke læse noder. Til gengæld har har en Ph.D. i anvendt matematik og en spraglet fortid som universitetsforsker, iværksætter og vinbonde. Han er bosat i Ørestad i København men oprindeligt opvokset i Svendborg på Sydfyn.

 

Peter Nørtoft udgav sin første sang på engelsk gennem DRs KarriereKanonen i 2020, og sin første single på dansk i eget navn i sommeren 2021. Hans lyd trækker tråde til bl.a. blød singer/songwriter pop, lidt alternativ rock og noget elektronisk. Teksterne er ærlige og ligefremme og afspejler et voksent liv med mange af ungdommens temaer i fokus.

 

Peter Nørtoft er vækstlagsmedlem i DPA og skolet til musikbranchen bl.a. gennem kurser hos Innovative i Roskilde. Han samarbejder for tiden med en række andre sangere og sangskrivere, herunder Marcus Winther-John og Søren Manscher. Når han ikke laver musik, arbejder han som forskningsingeniør i en mindre softwarevirksomhed.

Pressefotos

Alle billeder er taget af #kcfotoogleg.